ΠΡΟΦΙΛ

Ιωάννα Καραχάλιου
Δικηγόρος-Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

H Ιωάννα είναι Απόφοιτος (1978) του Nομικού τμήματος της Nομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών.
Από το 1980 ασκεί ανελλιπώς το επάγγελμα του δικηγόρου με ειδίκευση στο Εμπορικό, φορολογικό, διοικητικό, αστικό, εργατικό δίκαιο, νομοθεσία χρηματιστηρίου και κεφαλαιαγοράς σε υποθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε συνεργασία με διεθνή και τοπικά δικηγορικά γραφεία.
Η Ιωάννα έχει επίσης αποφοιτήσει από το ετήσιο φορολογικό (μεταπτυχιακού χαρακτήρα) σεμινάριο του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας (ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ.)
Έχει εκπαιδευτεί στη Διαμεσολάβηση στο ΑΚΚΕΔ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και έχει διαπιστευτεί ως Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Υ.Δ.Δ.Α.Δ).

Είναι κάτοχος Πιστοποιητικού επιτυχούς ολοκλήρωσης του Διεθνούς Προγράμματος Εκπαίδευσης στην επίλυση διαφορών στον εργασιακό χώρο με διαμεσολάβηση (Workplace Mediation) του ADR CENTER (member of JAMS International).

Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών σε χρηματοοικονομικά θέματα του Ελληνικού Κέντρου Εναλλακτικής Επίλυσης Χρηματοοικονομικών διαφορών

Κατά τη διάρκεια της άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος η Ιωάννα έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση συμβάσεων, την εξαγορά και συγχώνευση επιχειρήσεων και την διαχείριση κρίσεων.

‘Εχει διατελέσει επί σειρά ετών ως μη εκτελεστικό μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών εισηγημένων στον Χ.Α.Α καθώς και μη εισηγμένων Α.Ε
Κατά το διάστημα 2005-2007 ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας «NHPEYΣ IXΘYOKAΛΛIEPΓEIEΣ A.E.» στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων, της Ομάδας συντονισμού των δεκαπενθήμερων επιστημονικών συναντήσεων του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων στο Δ.Σ.Α.

Είναι μέλος της συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Νομικό Βήμα», εκδόσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Μέλος της επιτροπής διαχείρισης αφερεγγυότητας (ΕΔΑ) του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

   Μέλος επιτροπής Εμπορικού Δικαίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Μέλος της ομάδας δικηγόρων «Σύμπραξη».

Μέλος της ομάδας διαμεσολαβητών In Medio

Έχει διατελέσει Μέλος της Επιτροπής Εξετάσεων Υποψηφίων Δικηγόρων του ΔΣΑ Α’ Εξεταστικής Περιόδου 2014 στο Εμπορικό Δίκαιο.

Έχει διατελέσει Μέλος της Επιτροπής Βαθμολόγησης των πανελληνίων Εξετάσεων Υποψηφίων Δικηγόρων Β΄εξεταστικής περιόδου 2015 και Α΄εξεταστικής περιόδου 2016 στο Εμπορικό Δίκαιο.

Μέλος της εξεταστικής επιτροπής του εισαγωγικού διαγωνισμού για την ΕθνικήΣχολή Δικαστικών Λειτουργών (κατεύθυνση Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης) έτους 2017.

Συμμετέχει τακτικά στα ετήσια πανελλήνια Συνέδρια του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων, σε συνέδρια και ημερίδες σχετικές με την Διαμεσολάβηση, στις δεκαπενθήμερες επιστημονικές συναντήσεις στον Δ.Σ.Α του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων καθώς και σε ημερίδες και επιστημονικές εκδηλώσεις για θέματα της επικαιρότητας.

Παράλληλα είναι εισηγήτρια, σε θέματα εμπορικού δικαίου στις επιστημονικές συναντήσεις του ΣυνΕΕμπ στον Δ.Σ.Α. σε επιστημονικές ημερίδες και σε σεμινάριαστον τομέα του δικαίου των εταιρειών.

Γνωρίζει Αγγλικά, είναι παντρεμένη με δύο παιδιά και στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το διάβασμα (ιστορία, φιλοσοφία, ψυχολογία), την μουσική, το θέατρο και τον κινηματογράφο.